Nyári Sportágválasztó - A biztonságos esések szakértője az Esések Iskolája!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nyári Sportágválasztó

RÓLUNK > 2015 ESEMÉNYEK > SPORTNAPOK
Nyári Nagy Sportágválasztó a Balaton fővárosának legszebb strandján, Siófokon volt az Esések Iskolája is. 
 
Nagy Sportágválasztó rendezvényeire mindig szívesen vonulunk ki, és vagyunk együtt mindazokkal, akik kilátogatnak, akár Budapesten vagy vidéken, s kipróbálják az Esések Iskolája programját is.
Amikor odasomfordálnak hozzánk, elkezdjük együtt értelmezni, hogy mit is tanítunk, akkor felcsillant tekintettel mondják, hogy bezzeg ők tudnak esni, és erre én igyekszem ráerősíteni, hogy ez teljesen igaz, hisz mindenki tud esni, - de mi az Esések Iskolájában a BIZTONSÁGOS ESÉSEKET tanítjuk, egészítem ki őket gyorsan cinkos, rábeszélő mosollyal.
Erre még kíváncsiabbakká válnak, és nem sokat kell invitálnom, hogy bejöjjenek hozzánk, miután levették a lábbelijeiket.
Ha kicsi gyermeket tolja előre a szülő, akkor megkérem, hogy legyen együtt a család alapon, jöjjenek ők is, fotókon láthatják, hogy ez többnyire sikerül.
Sok olyan van, aki jelzi, hogy ő aztán küzdősportot tanult vagy még mindig tanul, ilyenkor mindig lehetőséget adok, hogy megmutassa, mit tanítottak mestereik. 98%-ban tudok segíteni nekik, hisz elég sok hiányossággal tanítanak manapság. Ilyenkor megértően helyt adok, és jelzem, hogy tudok segíteni, de rám kell figyelnie. Azok, akik küzdősporton belül sajátították el valamilyen szinten az eséseket, azokat nehezebb ráhangolni, hisz működtetik a beidegződött technikákat, mint például a legfontosabbat a fej tartására nem figyelnek a mesterek eléggé, és a karok tartására, melyek a tompítást végzik. Erről mondanom sem kell nem a gyerek, de a szülő sem tehet, de erről bármelyik küzdősport mesterrel leülök segítően eszmét cserélni.
Ott ahol kulcscsont törik, akkor nincs megtanítva rendesen az eséstechnikákra, ezt a szülők figyelmébe ajánlom. Nálam nem lehet semmilyen sérülés, mert teljes figyelemmel dolgozom, ami nem megterhelő, mivel így dolgoztam végig. -4,5/-5 ös csontritkulásos betegeket is megtanítok 4 irányba biztonságosan esni, bekötött szemmel!
Magamról annyit, hogy judo mester vagyok, 1972 óta vagyok kapcsolatban a judóval, de most sem érzem magam a legjobban képzett edzőnek. 22 Magyar Bajnokot neveltem, és Európa Kupa dobogósokat is, tehát van rálátásom arra, amit állítok. 2014-ben mondtam le minden országos judo szakmai vezető státuszról, és az időmet arra szentelem, hogy valódi eséstudást tanítsunk, csapatommal együtt.
Folytassam az élményeimet, azt tapasztalom, hogy a gyerekek 10 – 15 perc alatt megtanulják nálam a Dobrotka módszer alapján a biztonságos csúsztatott esés hátra technikáját.
Siófokon is ez történt, és nagy örömömre családosok is jöttek nagy számban, amit Popol Beátának is köszönök szépen, hisz én, csak úgy dolgozhatok, ha ő segít abban, hogy szórólapozik, amikor én pihenek, akkor ő tanítja tovább helyettem módszerem alapján az embereket.
A képeken látszik a háttér, ami a csodálatos Balaton van. Sok szülőnek, gyereknek köszönöm a megtiszteltetést, hogy odajöttek hozzánk, kipróbálták módszerem szerinti biztonságos eséstechnikát, és remélem, hogy plusszal tudtam őket elengedni.
 
Sok sportoló volt, akiknek jeleztem, hogy Esésfejlesztő csoportunk feladatának tekinti a sportág specifikus eséstanának kidolgozását. Nem alkalmas a küzdősportok eséstana egy az egybeli adaptálása. Mi jelenleg a LovasEsésTant dolgozzuk ki szakemberekkel, akik lóval, lovagoltatással is foglalkoznak. Mellette találmányok születnek, amik a lósportban óriási segítséget tudnak nyújtani.
Tehát mi hosszú távra terveztük meg az Esések Iskoláját Magyarországon, és nemzetközi kitekintésre az Academy of Breakfalls-t is létrehoztuk.
 
Találkozzunk továbbra is a Nagy Sportágválasztón, s ha sportágat szeretnének választani, akkor előtte jöjjenek el hozzánk, ahol minden sportág alapját tanítjuk. Akik a küzdősportot választanák, ők is jöjjenek, mert nálunk valódi eséstudást tanulnak, és utána könnyebben boldogulhatnak a küzdősportok világában is.
 
Ajánlom központunkat Óbudán a Szellő utca 9 – 11 szám alatt. Hívjanak fel, és rugalmas időpontokat találunk, bármilyen korosztály számára.
 
Tisztelettel: Dobrotka Béla
Esések Iskolája / School of Breakfalls
Esések Akadémiája / Academy of Breakfalls
alapító és szakmai vezetője
Tel: +36306874347
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz