Időseknek - SeniorEsésTan - A biztonságos esések szakértője az Esések Iskolája!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Időseknek - SeniorEsésTan

RÓLUNK > 2015 ESEMÉNYEK > IDŐSEKNEK PROGRAM
 
 
 
 
 
 
 
 
Időskori elesés, korunk járványa!

Elemzés, tényekkel:

Lehajthatjuk fejünket, nem veszünk tudomást róla, nem nézünk szembe a tényekkel, de ez attól még egy valós probléma, amit képesek vagyunk megoldani, kellő kormányzati szándékkal.
Egy biztos - egyik kormánynak sem volt eddig rálátása, hogy az időseknek, valós a biztonságot szolgáltassa.
Hazánk és Európa, de sorolhatnám ide a másik földrészen élőket, előregedő társadalom felé haladunk, és nem tudnak mit kezdeni ezzel a ténnyel, ami egy új problémamegoldás elé állítja a szereplést vállaló, politikai és gazdasági társadalmat.
Konferenciák, eszközöket, távmegoldásokat kínálnak, ami nagyon hasznos, de nem kerek egész, amit az időskorúak is világosan érzékelnek, kellő elutasításokkal, ha nem azt a programot kínálják számukra.
Szeretnék az idősek megigérni, amit végig csináltattak velük programot, hogy az a program, amit eddig megismertek elegendő, de nyugodt szívvel nem jelenthetik ki, hogy nem esnek el. Mivel a tapasztalat fájó az ő esetükben is, mivel elvesztik egyensúlyukat, megtörténik a várt - vártalan baleset. Az elesésből származó zúzódások, törések ellátása s ehhez hozzáadódnak a halálesetek, ciklikusan évről-évre ismétlődik, sőt növekedő pályára került. Külföldi szakemberek kijelentik, amit már évekkel ezelőtt kimondott az Esések Iskolája, hogy ez a mérték a járványokat is megelőzte. 

Magyarországi KSH adatok: 

5 óránként hal meg egy idős Magyarországon, elesésből származó baleset miatt, ez évente 2000 idős társunkat veszítjük el, évről-évre, ciklikusan.
60 iskoláskorú gyermek szintén elesés miatt hal meg évente (5 évente egy iskolányi gyermek hal meg, nem kéne)! 
106.000 esetben kórházi ellátásra szorulnak különböző korosztályban elesés okán. 
465.000 esetben járóbeteg ellátás van, mert ennyi ember elesett.
40 - 70.000.000.000 Ft-ba kerül ez az adófizetőknek, évente! Nem beszéltünk az elhalálozottakról, és azok családjairól.

Tudjuk a választ, de valamiért nem ezt kérdezik:

Academy of Breakfalls keresi a kapcsolatokat döntéshozókkal, mivel népegészségügyi programban illeszthető, amit kínálunk,  mindetz hiánypótlóan. Eddig bebizonyosodott, hogy olyan programot senki sem tud adni az időseknek ezen a területen, ami a gyakorlati megoldást adná kezükbe, erre kizárólag az Esések Iskolája SeniorEsésTan programja képes. 

Népegészségügyi szempontból is készen állunk minden korosztálynak segíteni, tehát a válaszunk megvan arra a kérdésre, hogy: hogyan előzhetjük meg az elesésből származó sérüléseket, haláleseteket. 

Miért csalódnak az idősek az elesés megelőzése programjaiban:

Az idős társaink tapasztalatra építve nagyon jól tudják, hogy nem képesek megelőzni az eséseket, de mégis győzködni akarja őket a "támogatott rendszer" az ellenkezőjéről. Olvasom sok helyen, látom a hozzászólásokat, majd konferencián hallom, hogy a megkeresett idősek 50%-a azért utasítja el a programot, mert az eséseket ugysem lehet megelőzni, ezt Hollandiában mérték. Maradék 50%-ból 44% 1-2 óra után abbahagyja a programot, mert nem azt kata, amit várt. 
A program 6%-al ment tovább, és ebből 40%-a sikeres és 60%-a nem volt sikeres.

Gyakorlati, 24 órás eséstudásra van szüksége mindenkinek:

Magunk részéről a 97,6%-al foglalkoznánk, akik nem azt kapták, amit vártak.  Esések Iskolája SeniorEsésTan programja  a gyakorlati megoldást tanítja elesésekkor, sőt tanításaink elsajátításával, az egyensúlyukat maximálisra fejlesztjük, biztonságérzetet adunk, amivel visszanyerhetnek valamit, amit elvesztettek a passzív mozgású, idősődés közben! Az embereket hiánypótló eséstudással vértezzük fel a nap 24 órájában! Bárhol, bármikor tudja alkalmazni eséstudást, és ehhez nem kell eszközt hordania, de gyorsan hozzáteszem, hogy minden normális eszköz vagy átrendezés a lakásunkban a biztonságot szolgálja! Tehát az is szükséges lehet, de a biztonságos eséstudást nem helyettesíti!
Nézzenek meg videókat.

Tisztelettel: Dobrotka Béla
Esések Iskolája & Academy of Breakfalls alapítója

 
Legfontosabb terület az időseké, mivel a járásképesség, látásképesség, hallásképesség, memoriaképesség csökken. Az eleséseket megelőzni lehetetlen, így érdemes megtanulni a gyakorlati segítséget a biztonságos eséstudást, az Esések Akadémiáján.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz