Figyelmessen olvassa el! - A biztonságos esések szakértője az Esések Iskolája!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Figyelmessen olvassa el!

RÓLUNK > PUBLIKÁCIÓK > CIKKEK
Academy of Breakfalls képzéseiről - előzetes infó.
 
Az elején érdemes azt a tévhitet elkerülni, ami mára sajnos elharapódzott, és ez a tömbösített képzés, ebben az Academy of Breakfalls nem partner.
 
Küzdősportok, legyen az judo, aikido, jiu-jiutsu stb. az eséstechnikákra 2-3-4 és néha több évet szánnak, ezzel szemben az Academy of Breakfalls 10 – 10 – 10 X 1 órás képzésein a Dobrotka módszerrel képesek magas szinten elsajátítani.
 
Az alapító maga is judo mester, hazai és nemzetközi színtereken judo bajnokokat nevelt, pluszban 5 speciális területen képes volt megtanítani, mint a mentál, mozgás, látás, hallás és halmozottan sérülteket terápiás judóra. Teljesen tisztában van azzal, hogy mennyi idő szükséges, reálisan egy tanulónak a biztonságos esések elsajátításához.
Magyarországon a siket judo felépítését, mint utánpótlás szinten a nevéhez fűződik. 2013-as sikeres Siketlimpia szereplés is a vezetésével érték el, mivel judo szövetségi kapitány volt. 
Társadalmi tisztségei 2014-ig:
Magyar Hallássérültek Sportszövetségének (MHSSZ) országos judo szakmai vezetője
Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége (FMSZ) országos judo szakmai vezetője, 
Magyar Judo Szövetség (MJSZ) Parabizottság – siket tagozat vezetője, 
Magyar Paraolimpiai Bizottság (MPB) edzőbizottsági tag, társadalmi tisztségeket 2014-ben megvált, és lemondott, hogy kizárólag az Esések Iskoláját fejlessze s ebből nőtte ki magát az Academy of Breakfalls nemzetközi vállalkozássá.

Dobrotka Béla szakmaiságát az egyetlen 9° Danos judo nagymester, 50 évig tanított a TF-en, mára nyugalmazott egyetemi tanár, Dr. Galla Ferenc is elismerte mikor Dobrotka Béla judo mester tanítványait látta a videóiról, ahol idősek, mozgássérültek mutatták be a biztonságos eséseket.
 
Ezért állítjuk, hogy nem lehet összevonni az órákat, mert amennyiben a test kifárad, akkor a figyelem is kikapcsol, s ott akkor nincs érdemi tanulás.
 
Ha megtisztelnek minket azzal, hogy tanulóinkká válnak, akkor abban biztos lehet, hogy e területen, teljesen képzett szakember lesz, aki fel meri vállalni, hogy tanítja a biztonságos eséseket óvodásoknak, iskolásoknak, mozgássérülteknek és időseknek egyaránt. Sportolókat is taníthat, de ez egy olyan terület, ami igen magas képzettséget követel, ebben is segítünk, hogy kiteljesedjen.
 
 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz