DR. PÁLL JOLÁN - A biztonságos esések szakértője az Esések Iskolája!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

DR. PÁLL JOLÁN

TAPASZTALATOK
 
Nyári baleset
Dobrotka Bélának, köszönettel és szeretettel

Ezen a nyáron a Seychelle szigetek legnagyobbikán, a vadregényes Mahén nyaraltunk. A természet szinte érintetlen, gyönyörű trópusi paradicsom. Egyik nap hosszabb felfedező útra indultunk. A térképen láttuk, hogy ha sikerül áttörni a sűrű bozóton, és átmászni a part menti hatalmas gránit sziklákon, akkor egy védett öbölhöz érünk. Nem kis erőpróba volt, de megérte. A sziklákra kiérve csodálatos látvány tárult a szemünk elé a pálmafákkal szegélyezett, hófehér korallhomokkal borított part, és a tiszta azúrkék víz ragyogott a napfényben. 
 
 
Fellelkesülten a sziklákon ugrálva, szaladni kezdtem lefelé a víz felé. Nem vettem észre, hogy már a nedves, algával borított, csúszós kövekre lépek, és....most jön, amiért ezt megírom Neked, mire észben kaptam, már a sziklán feküdtem, az oldalamra fordulva. Mindez olyan hirtelen történt, hogy csak utólag, a pózból jöttem rá, hogy egy szabályos „oldal esést” (csúsztatott esés oldalra) adtam elő, ahogyan azt az Esések Iskolájában alaposan begyakoroltunk. Nem ütöttem meg magam, még egy kék foltot sem szereztem! Mire a többiek utolértek, már fel is pattantam, pedig az ijedt arcokból ítélve, jó nagyot eshettem! Az Esések Iskolájának köszönhetem, hogy nem esett bajom, és a nyaralás szép emlék maradt!

Budapest, 2014 szeptember

Dr. Páll Jolán
 
 
Páll Jolán is nyilatkozik (6.12 percnél) a Családbarát műsorban, sőt be is mutatja kemény talajon a gyakorlatokat (4.14 perc körül a csúsztatott esés előre, és 5.53 percnél csúsztatott esés oldalra).
 
 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz