Cikkek - A biztonságos esések szakértője az Esések Iskolája!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Cikkek

RÓLUNK > PUBLIKÁCIÓK > CIKKEK
Jó lenne betartani,hogy ne ess, de nem tudom megígérni.

Monspart Saroltát tudnám idézni 2012 - ben egy az OEFI által szervezett konferencián ekként kezdte mondandóját, hogy "az esés mindenkié".
Majd folytatta, és a a végén azt kérte az Esések Iskolájától, hogy "tanítsuk meg esni".  videó------------------------------------> 

Dobrotka Béla az Esések Iskolája - Academy of Breakfalls alapítója egy axiómát fogalmazott meg ezzel kapcsolatban, ami harmonizál a gyakorlati valósággal, hogy "az elesést megelőzni nem lehet, de az abból származó sérüléseket, töréseket vagy akár haláleseteket megelőzhető, ha megtanulunk biztonságosan jól esni!" Erre alapította meg világon elsőként az Academy of Breakfalls elődjét az Esések Iskoláját.

Van egy közmondás, ami így hangzik, hogy "segíts magadon az Isten is megsegít". Azt sugalnánk, hogy segítsen magán egy döntéssel, és keressen fel minket s mi megtanítjuk Önt biztonságosan, jól esni! Ezzel elkerülheti a sérüléseket, illetve kialakul Önben a biztonság érzése újra.

Don't fall, don't break
Raising awareness of falls is a critical issue since one person dies every five hours as the result of fall in the home.

Magyarországon 5, 5 óránként hal meg egy idős ember, mert elesett! Ostorcsapáseffektus okán a koponya betörik, és olyan súlyos a sérülése, hogy belehal egy egyszerű megbotlás, elesés, megcsúszás következményeként. Combnyaktörés  ellen kidolgoztunk egy esésfajtát, Dobrotka prevenció esés néven.

Academy of Breakfalls saját kutatócsoportot állított fel, és igyekszik mérésekkel is alátámasztani mindazt, amire a tudományos szakmának szüksége van.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz