A SIKER 6 SZABÁLYA - A biztonságos esések szakértője az Esések Iskolája!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A SIKER 6 SZABÁLYA

RÓLUNK > JAVASOLJUK
A siker 6 szabálya - Arnold Schwarzenegger

1. Bízz magadban!
Sok fiatal tanácsokat kap az életben a szüleitől, a tanáraitól, és mindenkitől. De ami a legfontosabb, hogy mélyebbre kell ásnod. Áss mélyebbre, és kérdezd meg magadtól: “Ki akarsz lenni?” Nem mi, hanem ki. Találd ki, hogy mi tesz boldoggá, nem számít, hogy mennyire őrültségnek hangzik a többi ember számára…
2. Szegd meg a szabályokat!
Szegd meg a szabályokat! Ne a törvényt, csak a szabályokat. Lehetetlen, hogy egyéniséggé válj, ha túl jól viselkedsz, és nem akarod megszegni a szabályokat. Másféleképpen kell gondolkodni. Ez az, amiben hiszek. Végül is, miért vagyunk itt a Földön, hogyha csak meg akarunk feleni másoknak, és távol akarunk maradni a kihívásoktól?
3. Ne félj hibázni!
Bármiben, amit eddig megpróbáltam, mertem hibázni. Nem nyerhetsz mindig, de ne félj komoly döntéseket hozni. Nem béníthat meg a félelem a kudarctól, különben sohasem fogsz fejlődni. Fejlődsz, mert hiszel magadban, a látásmódodban és tudod, hogy ez az, amit tenned kell, és a siker jönni fog. Tehát ne félj hibázni!
4. Ne hallgass a pesszimistákra!
Hányszor hallottad már, hogy nem tudod megcsinálni ezt, nem tudod megcsinálni azt, illetve, hogy ezt még sosem csinálta senki? Imádom, amikor valaki azt mondja, hogy ezt még sosem csinálta senki, mivel amikor megteszem azt jelenti, hogy én vagyok az első, aki megcsinálta. Tehát ne figyelj oda az emberekre, akik azt mondják, hogy ez lehetetlen. Sosem hallgatok arra, hogy “Nem tudod megtenni.” Mindig magamra hallgatok, és azt mondom, hogy “De, igenis tudod!”
5. Dolgozz, ameddig csak bírsz!
Sose bukj el azért, mert nem dolgoztál elég keményen. Muhammad Ali, az egyik legnagyobb példaképemet idézem, amikor a 70-es években valaki megkérdezte, hogy “Hány felülést csinálsz naponta”? Ő azt felelte: “Nem számolom a felüléseket. Csak akkor kezdem számolni, amikor kezd fájni. Amikor fájdalmat érzek, akkor kezdek számolni, mert ez az, ami igazán számít.” Ez az, ami bajnokká tesz. Nincs fájdalom, nincs nyereség. De amikor bulizol, vagy szórakozol, valaki éppen keményen dolgozik. Valaki okosabb lesz, és valaki nyer. Csak emlékezz erre. Most, ha túl akarsz siklani az életen, akkor ne vedd figyelembe ezeket a szabályokat. De ha nyerni akarsz, akkor abszolút nincsen semmi kerülőút a kemény munka mellett. Csak emlékezz: nem mászhatod meg a siker létráját zsebre tett kézzel.
6. Adj vissza!
Bármilyen utat választasz az életben, mindig meg kell találnod a pillanatot, hogy visszaadj valamit, valamit a társadalomnak, az országodnak, a népednek.

Arnold Schwarzenegger
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz